Samen bidden, maar dan online

Wie het belang van gebed kent, en sterker nog, de kracht van het samen eenparig ergens voor bidden, laat zich niet ontmoedigen door de onmogelijkheid om in één ruimte samen te zijn. Samen bidden kan tegenwoordig immers ook prima online!

Hierbij wat tips:

  1. Bedenk met wie je samen wilt bidden en wanneer dat zou kunnen. Dat kan met de mensen met wie je normaal ook samen bidt en wellicht zelfs op dezelfde normale tijd. Maar misschien bid je normaliter nooit met anderen samen. Deze tijd is mooi om het wel te gaan doen.
  2. Leg contact met degenen uit punt 1 en overleg of ze alleen met geluid willen bidden (als conference call) of ook met beeld (video bellen). Je kunt je hierop vooraf oriënteren via allerlei internet sites – samen bidden is immers net zoiets als samen vergaderen – maar dan met onze geweldige God erbij. Ik vond o.a. deze behulpzaam www.ikwilmobielwerken.nl/flexwerker/samenwerken.
  3. Maak vooraf afspraken met de deelnemers over soort van gebedsonderwerpen, vertrouwelijkheid, enz.
  4. Leg achteraf contact met de deelnemers en evalueer samen hoe het ging. Accepteer elkaars verschillen en maak dingen bespreekbaar. Breng naar aanleiding daarvan verbeteringen aan en maak vervolgafspraken.
  5. Deel ervaringen onderling en met anderen: wellicht dat anderen hierdoor ook worden aangestoken om samen te gaan bidden.
  6. Besef dat je hiermee bouwt aan Gods Koninkrijk! Laat je dus niet ontmoedigen en hou vol!
  7. Besef dat onze tegenstander maar één ding wil: gebed stoppen! Waak dus voor hete hoofden en koude harten.