Christen zijn is oké, maar bidden op het werk, nou, nee!

In Nederland neemt het aantal christenen dat structureel samen met elkaar bidt voor hun kerk, school, buurt, stad, werk, enz., gestaag toe. Toch hebben nog erg veel christenen nogal wat koudwatervrees om samen met elkaar te gaan bidden. Terwijl dat toch het hart van hun geloof is! Heel opvallend dus eigenlijk. Enkele gedachten en overwegingen daarbij en een kort overzicht van de ontwikkelingen rond ‘bidden op het werk’ zijn weergegeven in een korte PowerPoint presentatie, die u hier kunt downloaden. Christen-zijn is OK, maar bidden op het werk – nou nee! (2016)

Op de website van de EO en op de website van de EA www.missienederland.nl –> Geestelijk leven –> Gebed staan veel informatieve artikelen over het hoe en waarom van (ook sàmen) bidden.

De bijbel meldt duidelijk dat er in deze wereld een geestelijke strijd aan de gang is. Hoewel de eindoverwinning al door Jezus behaald is, wil God ons toch inzetten in die strijd. Lees daarover in het materiaal van de Alpha gebedsconferentie Gebed als geestelijk wapen (Alpha-workshop 2006).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *